17 Haziran 2014 Salı

çatı aday ve tapınakçılar.., -banu avar-

Ekmeleddin İhsanoğlu, 1999’da İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)da görevliydi. İstanbul’dayken Yıldız Sarayı Kütüphanesini çalışma ofisi olarak kullanıyordu. Tanıştım. Ve izlemeye başladım.. Çünkü akrabam, Mahmud Naci beyin yazdığı TRABLUS 1911 kitabını 1973’de Arapça’ya çeviren de oydu..


.....
2011’de Amerikan istihbaratının düşünce kuruluşu, Pentagon danışmanı STRATFOR direktörü George Friedman, kitabında YENİ OSMANLI İMPARATORLUĞU öneriyor ve ‘bir halife altında toplanacak bir İslam ordusundan’ sözediyordu.
2014’de Arian Sharifi süreç’in geri döndürülmesinden sözederken tarihi özetliyor, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir halife için kolları sıvaması gerektiğini anlatıyor:
‘ İslam bir sistemler bütünüdür. Şeriat İslam hukukudur. Tarihsel olarak İslam dünyası Halifenin yönetimi altındaydı. Halifelik, Ali’den, Mekke’de Ümeyye hanedanına, Şam’da Emevilere, Bağdat’ta Abbasilere, Mısır’da
Memlüklere geçmiş ve sonunda Osmanlı hanedanında devam etmiştir. Ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘süreç’ durdurulmuş, halifelik kaldırılmıştır!’

yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz..

Hiç yorum yok: